Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки

За мен

За мен

Изработка

Сувенири ръчна изработка е занаят, който развивам в продължение на много години. Идеята, технологията и крайния продукт са изцяло мое дело и съм сигурен, че ще бъдете доволни, ако решите да бъдете мои клиенти

Материали

Използвам основно естествени материали: дърво, естествена кожа. акрилни бои, ленено масло, восък и шеллак, конопен и мапучен конец.

Фигурки

това са изделия от дърво, кожа и в комбинация от двете, които са предназначени за Вашите творчески проекти: пана, мартеници, декорации и др. Съобразявам се с индивидуалните изисквания на всеки клиент относно цветове, украсяване и допълнения към всеки вид. Цените се договарят индивидуално в зависимост от количествата. Видовете, които изработвам са:

тамбура – 5 см; 8 см ; 9,5 см

гъдулка- 4 см; 6 см; 8см; 9,5 см

гайда – 4 см; 6 см; 8см; 11см

тъпан – 3 см; 5см

Ключодържатели

Сувенири народни инструменти като ключодържатели! Да, те са спомен от България! Те са гъдулка, гайда, тамбура, тъпан, тарамбука, цървул са символи от българският фолклор. Изработката им обхваща няколко етапа, за което е необходимо технологично време. Някои от видовете се изработват по специален начин, когато са за ключодържател. Към готовите ключодържатели мога добавя плочка, ръчно да я надпиша с пирограф надпис или символ по желание на клиента. Също така мога да им добавя трикольор лентичка, ако клиента пожелае. Изработвам и ключодържатели по индивидуален проект на клиента-танцови, клубове или лични празници.

Магнити

„Ръчно изработени сувенири народни инструменти върху магнит са популярни на пазара. „

Защо ги описвам, като ръчна изработка?

Защото включва техники – шлайфане, пробиване, полиране, рисуване, надписване, монтиране на части и пр. дейности. Покритието е от ленено масло, восъчна паста и шеллак. Използваната кожа при гайда, тъпан и тарамбука е естествена. Уникалността на всеки отделен сувенир е в собствената визия благодарение на ръчната изработка. Магнитите са феритни с различен диаметър според тежестта на вида сувенир. Надписа е ръчно пирографиран на допълнителна дървена плочка запечатана с лак на водна основа.

Сувенири за гости на тържество

Поднасяне подарък на гостите на тържество не е от вчера!…“

В днешния технологичен свят има страшно много предложения за подобни подаръци.

Какво Ви предлагам аз?

 • Спестявам Ви време.
 • Споделям Ви идеите си на база предишен опит, съобразени с индивидуалните Ви изисквания.
 • Не взимам капаро.
 • Изпращам снимка на мостра за утонение и потвърждение от клиента.
 • Преоритетна изработка на поръчка, когато е заявена в разумен срок.
 • Всяко готово сувенирче е опаковано индивидуално в целуфанов плик, включен в цената.
 • Доставката е с куриер по избор. В зависимост от сумата на общата Ви поръчка получавате и отстъпка.

контакти:
plamen.gerganoff@gmail.com
0878357265 – viber

youtube: https://www.youtube.com/gerganovart

https://instagram.com/gerganofЕто и нещо за мен..Когато започнах да водя този дневник/блог на майстора на сувенирите, които правя, не съм предполагал, че ще има кой знае каква популярност. Просто исках да разказвам и показвам какво мога и какво предлагам в момента. Никога не съм искал да се изтъквам като майстора, но с годините хората започнаха да ме наричат така.

От къде започна всичко?

Всичко стана случайно!През 2000 г. се наложи да сменя струнника на гъдулката ми /професионален музикант съм/. Намерих говежди рог. и както в приказката за Неволята така и при мен. Хванах подръчни инструменти и си я ремонтирах. Разбира се не беше като да я направи лютиер, но аз бях доволен и любопитен, какво друго бих могъл да изработя от останалия рог.

 • Започнах да измислям и сътворявам най-различни амулети, гривни, колиета. Подарявах ги на приятели, както и приятели ми поръчваха, за да подарят нещо „по-така“ на свои близки по някакъв повод. Опитах да направя миниатюрни копия на народни инструменти от рог. Рог много трудно се намира и много е специфичен за обработка.
 • По тази причина пробвах от дърво да направя същите сувенирчета – гайда, гъдулка, тамбура, тъпан. Интернет вече беше доста навлязъл и се повиши и интереса.
 • Започнаха предложения да изработя сувенирни копия на класически инструменти – пиано, цигулка, китара, лира.
 • През 2005 год. станах член на Занаятчийска камара – Враца.
  От тогава разширих и видовете предназначение на отделните сувенири – визитници, магнити и ключодържатели. По предложение на майстори на кукли от цялата страна започнах да правя и други  фигурки освен народните инструменти – ведро, лейка, стомна,кобилица с ведра и др.
 • Производители на мартеници пък изявиха желание да изработя още по-малки фигурки свързани с тяхната дейност и така измислих най-малките фигурки за мартеници – гайда, гъдулка,тамбура, тъпан и др. Сватбени агенции запитваха за подаръци за гости на сватба, от където ми дойде и идеята за този раздел.
  Технологията за изработката на всички изделия, които предлагам съм я измислил сам. При обработката на дървото се използват машини, но 90% от работата е РЪЧНА. Там си проличава кой е майстора. По тази причина всяко сувенирче има собствена уникална форма. Работя по точни размери, но при ръчна обработка на изделия с размери 5,6,8,10 см. не може да се постигне 100% копие.Клиенти казват, че това е едно от най-хубавите неща. Личи си, че е ръчно. Не изработвам и не мисля да внедрявам изделия със CNC рутер./

Като майстор на изделията относно визия, технология, размери и начини на предназначение предлаганите от мен отстъпки са максималното, което мога да направя за търговците на едро.
Пишете ми за да уточним: количества, срок на изпълнение и цени съобразени с това. При експресни поръчки отстъпки НЕ правя!


Образование

Завършил съм музикално училище в Плевен със специалност гъдулка, и АМТИИ – Пловдив „Ръководител на народен хор и народен оркестър. Преподавател по гъдулка и народно пеене.

Имам майсторско свидетелство, като майстор на сувенири от дърво.

В момента работя като преподавател по гъдулка и народно пеене в СУ „Отец Паисий“ Враца.


изделия извън производство…

 

контакти:
plamen.gerganoff@gmail.com
0878357265 – viber

Присъедини се към Пламен Герганов сувенири https://invite.viber.com/?g2=AQAXYWlldo9BWkp7HYJmlvxrGLR%2BXUNLW2eoJAKHHppZf54e4GXQnXz0Y6iXSU63 във Viber!
https://www.facebook.com/gerganov.eu/

https://instagram.com/gerganof

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s