Коледен благотворителен базар

Работя, като учител вече 24 години. Тази година ученици от училището в което работя, решиха да организират Коледен базар за продажба на сувенири, картички и др. изделия, а средствата да са за ремонт на хореографската зала в училището. Циклене на паркет и лакиране. Предложението им беше представено още през месец октомври, което си звучеше изключително приемливо, като време за подготовка. За 2018 г. това беше единствената кауза, за която получих покана за дарение на сувенири, която не е в полза на лечение на някой в тежка форма на заболяване, а в превенция на бъдещи заболявания. Защо ? Последното циклене на паркета е преди 20 години, когато беше поставен и чието използване в залата е 12 часа-5 дни в седмицата. Вдигат се облаци от прах постоянно!

През този период от октомври до днес участвах и в други кампании, които споделям във ФБ страницата си

Искам да споделя за Доброто. Онова, за което сме чели в книгите и вярваме , че Добрият Старец съществува. През последната седмица бях свидетел как деца във видимо недобро здравословно състояние бяха продавачи във студено фоайе на училище. През това време увещаваха свои съученици в каузата за която се продават изделията от базара, а купувачите не бяха от най-платежоспособните! Ако се случеше да има рекламации на някои сувенири, картички или др. изделия се притичах на помощ. Честно казано се възхищавам на екипната организация на тези деца! Те вярват в доброто! Те са Доброто! Точно това Добро те носят в себе си, дори и когато някой е в страни от правият път. През тези дни на базара видях много възрастни, които помагат без да се бъркат в решенията на децата. Видях и такива, които се опитваха да ги настваляват „къде“ бимогло да пренасочат усилията им или събраните средства. Радвам се, че устояха! Бъдещето е в техни ръце, защото в настоящето си те правят Чудеса!

Екипа при стартирането.

//www.instagram.com/embed.js
//www.instagram.com/embed.js
//www.instagram.com/embed.js

В деня на Коледния концерт се „роди“ идея за пренасочване на средствата събрани от деня на концерта в друга кауза. Не коментирам, но…. мисля, че не се прави точно така! Поне ако аз съм дарил изделия за определена кауза и в последствие разбера, че някой „партиен секретар“ е решил да пренасочи средствата ще ми е малко Гадно и ще го търся за отговор чрез медиите.

//www.instagram.com/embed.js

Няма да рекламирам моите изделия. Спокойно! Ще споделя, че много мои бивши и настоящи ученици взеха участие в базара, в концерта. В крайна сметка сумата, която е събрана е достатъчна за ремонт на залата на хореографите! Другото е история. Благодаря, че бяхме заедно в тази кауза!

С Ани Пачалова, която пристигна специално от АМТИИ за да уважи, концерта, базара и хора на училището.

//www.instagram.com/embed.js

Фатима и Таня пяха народни песни

//www.instagram.com/embed.js

Мариса и Гергана – от ляво на дясно – 1-2
Пяха нещо прекрасно

//www.instagram.com/embed.js

Доброто е в нас! Просто не го спирайте. Има смисъл в инициативите. Има Господ, Дядо Коледа! Има Добро!

Весели празници!

P.S. Във фоайето на Младежкия дом имаше страхотна изложба на деца с проблеми. Дали са здравословни или други на мен ми харесаха картините. Ето ги:


//www.instagram.com/embed.js
//www.instagram.com/embed.js
//www.instagram.com/embed.js
//www.instagram.com/embed.js

….може би най-важният Човек заради който правя всички тези неща!

//www.instagram.com/embed.js

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s