Среща на випуска

Преди няколко дни имах възможност да изпробвам възможностите на банцига си. Прерисувах една детелина от нета и я сложих пътьом в джоба си отивайки да правя други изделия в работилницата. Струговах и шлайфах. Бъркайки по джобовете листчето с детелина изпадна от джоба ми в един момент и някак си ми освежи идеята за нещо ново, което да пробвам. Прекопирах и изрязах два броя детелини за проба. Една колежка ме беше помолила да измисля нещо като индивидуален подарък за всеки един от дванадесети клас.

5/5 см – дърво

Първият вариант я направих опушена. Просто пробвам и ако ми хареса го снимам и споделям.

Вторият вариант беше лакиран с тъмен лак на водна основа, цървулки и трикольор.

5/5 см детелина. Цървулки 5 см дължина, естествена кожа

Защо Ви ги пиша всичките тези работи? Ами защото нали всичко снимаме и публикуваме. Така направих и аз. Харесвания, емотикони… и двама души, които се сетили, че тези детелинки им допадат за годишнина от среща на випуска им започнаха с разпитване за срок на изпълнение, количество което им е нужно, цена. Питат, договарят и се съобразяват. След месеци ще са събитията им, но хората мислят и поръчват от далече! Същото, което направиха преди време Митко, Ванко, Клуб по танци Чанове – Електроника и още други.

Отказвам поръчки на хора, които поръчват да им се изработи нещо в последният момент! Нещо изостанало от предишни поръчки, което да се преправи за да им мине номера, че са се сетили в последният момент. Съжалявам хора! Търсете на друго място подобни неща! Аз си слагам името под това, което предлагам и държа на това! Такава е философията ми на занаятчия. Очи в очи да предам на клиента, това което е искал и аз съм се наел да изработя. Ако не съм се справил си поемам отговорността. Но нещата стават хубави, когато времето за изработката е достатъчно. Когато се бърза заради кратки срокове, качеството отива по дяволите. Това е срам за занаята.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s