Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки

Надпис с пирограф

Здраейте приятели

Ще споделя усещането, което имам когато работя с пирограф. В случая на видеото се вижда как с пирограф надписвам една кутия, като добавка рисувам нещо за разкош. В същност кутията е за флашпамет с дървен корпус, които правя от скоро. Всички детейли са важни и много е важно как изглежда целият комплект в комбинация с изображенията му.
Та за усещането! Не може да се опише с едно или две изречения. Избирам подходящ шрифт от компютъра. Разпечатвам го според размера на кутията. Пренасям го върху нея по старомоден начин с индиго и следва онази част в която хващаш пирографа и превръщаш копираното в уникален отпечатък. Уникален, защото въпреки, че е изгаряне пирографирането има нюанси. Те се образуват от: степен на нагряване на накрайника, повтаряне на едно място с плавни движения за да се получи равен слой изгаряне. Ръката трябва да е спокойна за да извършва плавни умерени движения. В това изделие всички детайли са изработени от мен. Това не може да се намери и в най-скъпия бутик за хендмейд изделия. Защо ли? Защото няма да Ви предложат персонален надпис вграден с изделието. Да надпишеш картонена картичка е клише.
Във видеото съм забързал оборотите, защото хората живеем вече в забързан свят.
За мен е голямо удоволствие и концентрация този вид дейност и даже си измислям понякога теми по които да пирографирам за да се разсея от дествителността.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: